22:17:31    woensdag, 03 juni 2020
brabants centrum logo
Maandag, 01 juli 2013 19:32 uur, laatst gewijzigd op 01 juli 2013 19:36 uur

Koen de Kort op flinke achterstand

Koen de Kort op flinke achterstand

Koen de Kort is maandag op flinke achterstand van etappewinnaar Simon Gerrans over de meet gekomen. In Calvi, de derde en laatste finishplaats op Corsica, moest De Kort ruim negen minuten toegeven op de ritwinnaar.

De Kort is niet fit. Na de prachtige start van zijn ploeg Argos-Shimano - sprinter Marcel Kittel veroverde in de openingsrit naar Bastia de gele trui - is het zwoegen geblazen voor de Liempdenaar. ,,Ik ben een beetje ziek", schreef hij in zijn weblog voor NU Sport.

,,Tijdens de ploegentijdrit kan ik waarschijnlijk wat minder werk doen; die etappe is toch geen hoofddoel met de ploeg", zei De Kort bij Omroep Brabant. ,,Ik begin me wel wat beter te voelen. De hoofdpijn en de koude rillingen worden minder, maar ik heb nog steeds geen power in de benen. Gelukkig gaat het met de dag beter, ik heb er vertrouwen in dat ik in de Pyreneeën weer helemaal in orde ben."

De Kort staat momenteel in de onderste regionen van het klassement; hij bezet de 186e plek op 26 minuten en 50 seconden van geletruidrager de Belg Jan Bakelants van RadioShack. (Foto: Albert Stolwijk).

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Filipe Remax-optimus Elan Bikes support TopSlank Olieenzo Geld en Makelaardij Alfa Toverboom Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Beleef Boxtel Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg