08:37:12    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 08 juli 2012 22:06 uur, laatst gewijzigd op 08 juli 2012 22:12 uur

Koen de Kort in Zwitserland

Koen de Kort in Zwitserland

Op de foto: Koen de Kort in actie tijdens de proloog in Luik. (Archieffoto: Marc Cleutjens).

Koen de Kort is met de Tour de France-karavaan in Zwitserland aangekomen. Hij arriveerde op ruim 12 minuten van winnaar Thibaut Pinot aan de meet in Porrentruy. Morgen staat een individuele tijdrit op het rooster, dinsdag is er een rustdag in de omgeving van Macon.

De rit naar Zwitserland was indrukwekkend. Veel renners kozen voor de aanval, onder wie Pinot die geestdriftig werd aangemoedigd door zijn ploegleider Marc Madiot. Pinot, pas 21, hield stand en hield een halve minuut over op de streep. Cadel Evans werd tweede, ook gele truidrager Bradley Wiggins zat in de eerste groep.

Koen de Kort arriveerde op 12 minuten en 19 seconden achter Pinot in Porrentruy. In zijn gezelschap was ook good old Jens Voigt, die eerder in de rit excelleerde in een aanval. In het algemeen klassement staat De Kort op de 98e plaats, op 33 minuten en 9 seconden van klassementsleider Wiggins. Beste Nederlander is Bauke Mollema op iets meer dan 14 minuten.

Maandag 9 juli is een tijdrit over 41 kilometer naar Besancon.

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Elan Bikes support Geerts advies Alfa Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel Toverboom Meubelmakerijdenberg TopSlank Olieenzo Geld en Makelaardij Doornmalen electro EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Filipe buisman optiek Huidtherapie