22:51:00    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 01 mei 2013 12:21 uur, laatst gewijzigd op 01 mei 2013 12:22 uur

Koen de Kort in Giro d'Italia

Koen de Kort in Giro d\'Italia

Op de foto: Koen de Kort poseert in de buurtschap Kasteren van zijn woonplaats Liempde. (Foto: Gerard Schalkx).

Koen de Kort neem met zijn wielerploeg Argos-Shimano vanaf zaterdag 4 mei deel aan de Giro d’Italia. De grote etappekoers gaat van start in Napels.

Naast De Kort heeft Argos-Shimano ook Albert Timmer in de gelederen. Het Nederlandse tweetal moet de sprinttrein aantrekken voor de Duitse kopman John Degenkolb. Patrick Gretsch is de tweede Duitser in de ploeg, die verder uit de Belg Bert De Backer, de Fransman Thomas Damuseau, de Zweed Tobias Ludvigsson, de Sloveen Luka Mezgec en Ji Cheng bestaat. Die laatste is de eerste Chinees ooit in de Italiaanse wielerronde.

Koen de Kort is terug na het nodige blessureleed. Zijn voorseizoen werd flink ontregeld door een val in de Ronde van Dubai, waar hij een gecompliceerde sleutelbeenbreuk opliep. ,,Ik heb vorig jaar met de Vuelta en de Tour bewezen dat ik twee grote rondes aankan. Daarom verschijn ik nu ook aan de start van de Giro”, zei De Kort deze week. Begin juli staat hij ook aan de start van de Tour de France, waarvan de eerste etappes verreden worden op Corsica.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen buisman optiek Toverboom Beleef Boxtel Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen TopSlank Geld en Makelaardij