02:16:35    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Maandag, 11 maart 2013 17:03 uur, laatst gewijzigd op 11 maart 2013 17:15 uur

Koen de Kort geeft op in Italië

Koen de Kort geeft op in Italië

Wielrenner Koen de Kort uit Liempde heeft maandagmiddag de strijd gestaakt in de voorlaatste etappe van de meerdaagse wedstrijd Tirreno-Adriatico. De prof van Argos-Shimano reed in Italië zijn eerste koers nadat hij een aantal weken geleden een sleutelbeenbreuk had opgelopen in de Ronde van Qatar.

De Kort trainde na de operatie in het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven eerst op de hometrainer in zijn ouderlijk huis in Liempde. Niet lang na zijn eerste trainingskilometers in de Brabantse buitenlucht, keerde hij terug naar zijn Spaanse woonplaats Girona om daar verder aan het herstel te werken en zich voor te bereiden op de komende wedstrijden. Vorige week woensdag 6 maart keerde hij terug in het wielerpeloton en ging hij van start in Tirreno-Adriatico.

Op Twitter liet De Kort weten ondanks zijn opgave toch blij te zijn over de vorderingen die hij maakt. ,,Afgestapt, maar ben blij dat ik - vier weken na de sleutelbeenbreuk - zo ver ben gekomen. Ik hoop dat een paar dagen rust ervoor zorgen dat ik weer in een goede vorm raak.”

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie TopSlank Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Olieenzo Toverboom EmielTechniek Elan Bikes support Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Filipe Geld en Makelaardij Podium Boxtel Alfa