21:36:29    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 22 juli 2012 17:49 uur, laatst gewijzigd op 22 juli 2012 17:54 uur

Koen de Kort arriveert in Parijs

Koen de Kort arriveert in Parijs

,,Als we eenmaal finishen in Parijs zijn alle valpartijen, de opofferingen en de stress in de andere etappes het ineens allemaal waard geweest. Het zou mooi zijn om in de laatste rit nog een goed resultaat te behalen", schreef Koen de Kort zaterdag in zijn dagboek op de website van The Australian Review. In de laatste etappe kwam deze verwachting uit: de Liempdenaar behaalde met een twaalfde plaats zijn beste resultaat in deze Tour.

,,Tijdens de laatste etappes in de Tour rijdt het peloton op z'n gemak Parijs binnen. Er worden grappen en foto's gemaakt. Totdat we het centrum bereiken. Dan gaat het tempo omhoog en op de Champs Elysées wordt er vol gesprint voor de winst." De Brit Mark Cavendish was ook zondag weer oppermachtig. Hij reed de laatste vierhonderd meter alleen op kop en niemand kon hem bijhalen. Met twee fietslengtes verschil op Peter Sagan reed hij naar de winst.

Bradley Wiggins pakt de eindzege in de Tour. Ploegmaat Christopher Froome en Vincenzo Nibali zijn tweede en derde. De groene trui voor het puntenklassement gaat naar Peter Sagan en Thomas Voeckler wist genoeg punten in de bergen te verzamelen voor de bolletjestrui. Tejay van Garderen is beste jongere en Chris Anker Sörensen mocht de prijs voor 'meest aanvalslustige renner' in ontvangst nemen.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Geerts advies Olieenzo Podium Boxtel Geld en Makelaardij Toverboom Elan Bikes support buisman optiek Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Alfa Beleef Boxtel Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht TopSlank