08:35:04    donderdag, 28 mei 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 25 november 2014 17:19 uur, laatst gewijzigd op 25 november 2014 17:24 uur

Knallende start Panta Rhei

Knallende start Panta Rhei

Op de foto: Met knallend en spetterend vuurwerk werd het startsein gegeven voor de bouw van dertig woningen op het Panta Rhei-terrein in het centrum van Boxtel. (Foto: Henk van Weert).

De bouw van dertig woningen in het Boxtelse plan Panta Rhei Boxtel is spetterend van start gegaan. Wethouder Peter van de Wiel en Bouwfonds-directeur Carl Smeets ontstaken in het bijzijn van de toekomstige bewoners een heus vuurwerk.

Al in september werd de laatste woning in het project verkocht. Bouwfonds verwacht de eerste nieuwe bewoners medio volgend jaar de sleutel te kunnen overhandigen. ,,Vanaf de eerste informatieavond waren de reacties op het plan enthousiast. De hoge verwachtingen die we daardoor hadden van Panta Rhei, zijn waargemaakt", aldus directeur Smeets van Bouwfonds.

In 1997 werd de voormalige huishoudschool op de hoek van de Molenstraat en Jan Kruijsenstraat gesloopt. Sindsdien lag het Pantarhei-terrein braak. Vier jaar geleden werd het bouwperceel na jarenlang gebakkelei met het Rijk gesaneerd. Daarbij is de grondverontreiniging verwijderd voor de Tweede Wereldoorlog ontstond toen op deze plek een houtwerf.

In het bouwplan wordt een nieuwe straat aangelegd, die is vernoemd naar de Boxtelse kunstschilder Pierre Janssen (1865-1952).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Elan Bikes support Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Olieenzo Huidtherapie Filipe Remax-optimus Geerts advies Podium Boxtel EmielTechniek Beleef Boxtel Geld en Makelaardij buisman optiek Toverboom Alfa TopSlank