16:29:35    zaterdag, 22 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 21 augustus 2014 21:17 uur, laatst gewijzigd op 21 augustus 2014 21:20 uur

Knallend slot kindervakantiewerk

Knallend slot kindervakantiewerk

Op de foto: Ongeveer vijftien kinderen toonden hun breakdancekunsten aan het publiek tijdens de afsluiting van het kindervakantiewerk in Boxtel. (Foto: Annelieke van der Linden).

Liefst drie dagen leefden 220 kinderen zich uit bij brede school De Wilgenbroek in Boxtel. Dankzij vrijwilligers van Buurtsport is het kindervakantiewerk in Boxtel weer terug van weggeweest. Donderdagmiddag toonden de kinderen aan hun ouders wat ze allemaal hadden gedaan tijdens het driedaagse activiteitenprogramma.

Onder begeleiding van vrijwilligers kreeg de jeugd de afgelopen dagen de kans om allerlei workshops te volgen, zoals breakdancen, toneelspelen, graffiti spuiten en jongleren. Op het podium vond vervolgens een aaneenschakeling van korte optredens plaats. De begeleiders trapten af, zij lieten een kleine flashmob zien. Vervolgens toonden ongeveer vijftien kinderen hun breakdancekunsten, ontstond er een grote beestenboel tijdens een toneelstuk over de jungle en kwamen allerlei swingende dansjes voorbij. Ook de ouders hadden een rol in de show. Een aantal vaders en moeders werd geïnterviewd en kreeg originele vragen voor de kiezen. Zo vroeg een meisje zich af of de ouders het niet heel erg rustig hadden toen hun kinderen bij het kindervakantiewerk waren.

Julie (9) en Koko (9) verzorgden een dans op de Franse hit ’Papaoutai’ van Stromae. ,,We hebben de danspasjes zelf bedacht”, zei Julie trots. ,,Deze week was erg leuk, omdat je zelf mocht kiezen wat je wilde doen. Zo hebben we gebouwd, graffiti gespoten, gesport én gedanst.” Begeleider Sas Hagenaars noemt het kindervakantiewerk ’een groot succes’. ,,Iedereen was heel enthousiast, zo ook mijn drie eigen kinderen. Wel waren ze iedere dag erg moe, maar dat is alleen maar een goed teken…”

Kijk voor meer foto's op de Facebookpagina van Brabants Centrum.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Filipe TopSlank Doornmalen electro Toverboom Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Olieenzo EmielTechniek