14:18:46    maandag, 01 juni 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 06 mei 2014 10:22 uur, laatst gewijzigd op 10 mei 2014 22:10 uur

Kloosters openen de deuren

Kloosters openen de deuren

Op de foto: In kasteel Stapelen verwelkomen de paters assumptionisten belangstellenden tijdens Open Kloosterdag. (Foto: Marcel Fischer).

Ook Boxtel doet mee aan de landelijke open kloosterdag, die zaterdag 10 mei gehouden wordt. Ruim 35 kloosters in heel Nederland zetten de deuren open, zo ook de Congregatie van de Missiezusters van Onze Lieve Vrouw van Afrika, beter bekend als de Witte Zusters, en de paters assumptionisten van kasteel Stapelen.

De Witte Zusters ontvangen bezoekers in regiohuis Molenwiek aan de Achterberghstraat 20 in Boxtel tussen 13.30 en 17.00 uur voor informatie over de achtergronden van de congregatie en diverse workshops. Ook kinderen zijn welkom; zij kunnen knutselen of Swahili leren. Rond 16.30 uur wordt de open kloosterdag afgesloten met een korte gebedsviering.

De paters assumptionisten nodigen belangstellenden uit om van 14.00 tot 17.30 uur hun klooster in kasteel Stapelen te bezoeken. Het programma bestaat uit enkele voordrachten rond het thema ’Geroepen om te delen’. Ook is in de ridderzaal doorlopend een documentaire over de assumptionisten in Boxtel te zien. Afsluitend is er om 17.00 uur een vespers in de slotkapel.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank Geld en Makelaardij buisman optiek Filipe Alfa Podium Boxtel Huidtherapie Olieenzo Beleef Boxtel Elan Bikes support Meubelmakerijdenberg Toverboom Doornmalen electro