03:07:39    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 03 augustus 2013 07:55 uur

Klinkers halfjaar later eruit

Klinkers halfjaar later eruit

Op de foto: Reconstructie van de Baandervrouwenlaan start niet in september zoals gepland, maar in het voorjaar van 2014. (Foto: Peter de Koning).

De reconstructie van de Baandervrouwenlaan in Boxtel is opgeschoven naar het voorjaar van 2014. Eigenlijk zou het wegdek in september al op de schop gaan, maar dat blijkt niet haalbaar, meldt wethouder Willie van de Langenberg (Openbare Ruimte). Aanpassingen in het oorspronkelijke ontwerp zorgen voor de vertraging.

In april besloot het college van B. en W. de oorspronkelijke opzet van de herinrichting drastisch aan te passen na een stormvloed aan kritiek uit de buurt. De veelbesproken verkeersknip ter hoogte ter hoogte van supermarkt Plus werd geschrapt en het deel tussen de Parkweg en Bosscheweg wordt pas in een later stadium aangepakt.

,,Deze aanpassingen noopten ons om het bestek aan te passen. Dat was nog een hele klus. We kunnen nu het werk gaan aanbesteden, maar dat betekent dat we op zijn vroegst in oktober zouden kunnen starten met de werkzaamheden. Niet echt een ideale tijd om de riolering te vernieuwen gelet op de hoge grondwaterstanden in het najaar”, aldus wethouder Van de Langenberg.

De Baandervrouwenlaan wordt tussen de Sint-Severusstraat en de Parkweg omgevormd tot een 30-kilometerzone met vrij liggende fietspaden.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Elan Bikes support Filipe Café zaal Kloosterzicht TopSlank Huidtherapie Alfa Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Geerts advies Podium Boxtel buisman optiek Remax-optimus Geld en Makelaardij