06:16:03    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 18 februari 2012 18:16 uur, laatst gewijzigd op 18 februari 2012 18:40 uur

Kleurrijke optocht in Gemonde

Kleurrijke optocht in Gemonde

Op de foto: De loopgroep 'Hofschlagerinnekes' van 't Hof trok zaterdagmiddag veel bekijks tijdens de optocht in Mullukzuipertjesland. (Foto: Gerard Schalkx).

De carnavalsoptocht in Mullukzuipertjesland staat elk jaar garant voor spektakel en ook zaterdagmiddag genoot het publiek ondanks het sombere, miezerige weer van het kleurrijke lint dat door de straten van Gemonde trok. De bezetting was met ruim veertig deelnemers groot en de creatieve en hilarische carnavalsuitingen van een hoog niveau. Uiteraard was er tijdens de leutstoet veel aandacht voor het thema ’Karn-a-mulluk’.

De publieke belangstelling was, waarschijnlijk ook door het herfstachtige weer, minder groot dan normaal. Vooral ter hoogte van de pastorie en de geldautomaat van de Rabobank aan de Sint-Lambertusweg/Dorpstraat was het veel rustiger dan in andere jaren. Wellicht kwam dat ook omdat de leutstoet dit keer niet vanuit het traditionele startpunt – Laan ten Habraken – koers zette naar de Sint-Lambertusweg en Dorpstraat, maar de andere kant opging en eerst de Boomstraat aandeed voordat de deelnemers de Sint-Lambertusweg bereikten. In het begin van de route stonden wel veel mensen langs de kant, die zichtbaar genoten van het aanbod.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Beleef Boxtel buisman optiek Elan Bikes support EmielTechniek Geerts advies Meubelmakerijdenberg Toverboom Filipe Doornmalen electro Alfa TopSlank Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht