18:20:51    maandag, 24 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 16 april 2011 10:27 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2011 10:27 uur

Kleurrijke optocht in Eendengat

Kleurrijke optocht in Eendengat

Op de foto: Altijd spitsvondig: De Nijvere Naaisters. Ditmaal werd gereageerd op het nieuwe logo van de gemeente Boxtel en kon een badeendje gelanceerd worden. (Foto's: Peter de Koning).

De carnavalsoptocht in Eendengat was ook dit jaar een heerlijke stoet boordevol creatieve hoogstandjes. Verwarmd door een warme lentezon waren duizenden inwoners zondag 6 maart getuige van de Grote Eendentrek, die geen moment verveelde en vooral veel actuele politieke zaken op de korrel nam. Nadat zich in de Breukelsestraat een ernstig ongeval voordeed, werd de optocht omgeleid en eerder ontbonden.

De scholencarrousel, de sluiting van milieueducatiecentrum De Kleine Aarde, de verkoop van sportcomplex De Braken, het nieuwe logo van de gemeente Boxtel en natuurlijk de proefboringen naar schaliegas inspireerden veel deelnemers om een lekker uit te pakken. Het publiek genoot van al die spitsvondigheden en werd menigmaal bij al die acts betrokken.

Opvallend grote praalwagens reden dit jaar mee, zoals een enorme stoomlocomotief, verwijzend naar de teloorgang van het Duits Lijntje. Carnavalsvereniging Nooit Gedacht reed rond met een oer-Hollands boerenlandschap, een knipoog naar tv-programma Boer zoekt vrouw. De Natneuzen vervaardigden een fraai ronddraaiend voertuig, verwijzend naar het gouden jubileum van de club.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij buisman optiek Filipe Podium Boxtel Geerts advies Meubelmakerijdenberg Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Toverboom Huidtherapie Beleef Boxtel EmielTechniek Olieenzo