20:37:18    woensdag, 03 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 05 juli 2013 09:36 uur, laatst gewijzigd op 05 juli 2013 09:40 uur

Kleine peuterspeelzalen blijven

Kleine peuterspeelzalen blijven

Op de foto: Door terugloop van het aantal kinderen is het moeilijk de exploitatie van kleine peuterspeelzalen kostendekkend te krijgen, stelt kindercentrum Kindertuin in Boxtel. (Archieffoto Albert Stolwijk).

De dreigende sluiting van drie peuterspeelzalen in Boxtel is van de baan. Dat meldt directeur Hindrik Schuurman van kindercentrum Kindertuin na een gesprek met gemeenteambtenaren in een brief die donderdag 4 juli naar de ouders is gestuurd. Schuurman schrijft dat in ’constructieve gesprekken’ met de gemeente Boxtel aanknopingspunten zijn gevonden om snel een oplossing te vinden. Eerder deze week sprak hij nog van een impasse.

,,Wij hebben het gevoel dat er oprecht meegedacht gaat worden over een oplossing. Gemeente en Kindertuin willen in principe het peuterspeelzaalwerk op alle locaties blijven behouden en hebben beloofd wanneer mogelijk hier aan mee te werken.” Schuurman heeft de indruk dat de problemen van de peuterspeelzalen nu beter begrepen worden door de gemeente. ,,De mogelijkheden worden nu bestudeerd en op korte termijn komt er een vervolggesprek om eventuele oplossingen te bespreken.”

’t Zandkasteel, de peuterspeelzaal van basisschool Sint-Theresia in Lennisheuvel, telt elf kinderen. In Pimpeloentje (bij de Sint-Petrusschool) en de peuterspeelzaal van De Beemden worden momenteel maximaal 22 kinderen opgevangen. Die aantallen zijn te weinig voor een kostendekkende exploitatie. En dus is het nodig om de ouderbijdrage te verhogen, stelt Schuurman.

Om dat te kunnen doen, moet echter de subsidieregeling voor peuterspeelzaalwerk door Boxtel worden aangepast. Daartoe ontbrak volgens de directeur van Kindertuin in gesprekken die hij vanaf februari met ambtenaren van de gemeente voerde de bereidheid. Vorige week kondigde hij aan dat hem niets anders over bleef dan de drie kleine peuterspeelzalen te sluiten.

Wethouder Tossy de Man was daarvan niet gecharmeerd. Ze zei dat het slecht getimed was om een sluiting aan te kondigen op het moment dat de zomervakantie voor de deur staat zodat ouders met onzekerheid achterblijven. Met zijn brief maakt Schuurman aan die onzekerheid in ieder geval een einde. Volgens hem is de dreigende sluiting van de peuterspeelzalen bij de scholen Sint-Petrus, Sint-Theresia en De Beemden niet meer aan de orde.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Filipe Elan Bikes support Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Geerts advies EmielTechniek Geld en Makelaardij Olieenzo TopSlank Beleef Boxtel Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht