03:35:16    donderdag, 20 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 16 april 2011 10:03 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2011 10:05 uur

Kleine Weg leidt naar Sint-Jozefkapel

Kleine Weg leidt naar Sint-Jozefkapel

Op de foto: Wethouder Willie van de Langenberg onthulde dinsdag 1 maart, onder toeziend oog van voorzitter Fred de Jong van de Werkgroep Sint-Jozefkapel het naambord De Kleine Weg. (Foto: Albert Stolwijk).

Bij de Sint-Jozefkapel aan de Brede Heide in Lennisheuvel onthulde wethouder Willie van de Langenberg dinsdag 1 maart een naambordje. Het weggetje naar de kapel heet voortaan De Kleine Weg. Binnenkort worden een haag en bomen op het terrein bij de Sint-Jozefkapel geplaatst en daarmee is het bouwproject helemaal afgerond.

De Werkgroep Sint-Jozefkapel kwam met het idee om een naambordje te plaatsen bij het weggetje dat leidt naar de kapel. De naam verwijst naar het verhaal over de heilige Theresia van Lisieux. ,,Volgens haar bereikte zij de status van heilige met hulp van anderen en kan iedereen alles bereiken”, legt voorzitter Fred de Jong van de werkgroep uit. ,,Het is dus een kleine weg om te bereiken wat je wilt. We vonden de naam erg toepasselijk omdat veel inwoners van Lennisheuvel hebben geholpen bij de realisatie van de kapel en we ons doel daardoor bereikt hebben.”

Wethouder Van de Langenberg gaf aan dat de Sint-Jozefkapel een mooie aanwinst is voor het kerkdorp. ,,Veel wandelaars en fietsers passeren en bezoeken de kapel. Dat een dergelijk project in het dorp is gerealiseerd, is een hele prestatie”, aldus Van de Langenberg. ,,Ook wordt nog een bord geplaatst met daarop het verhaal over Theresia.”

Lees meer in Brabants Centrum van 3 maart.

Auteur: MARIËLLE WIJFFELAARS

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Doornmalen electro Filipe Geld en Makelaardij Podium Boxtel buisman optiek Toverboom TopSlank EmielTechniek Olieenzo