10:54:59    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 22 maart 2013 10:35 uur, laatst gewijzigd op 22 maart 2013 10:40 uur

Klassieke lantaarnpalen in centrum

Klassieke lantaarnpalen in centrum

Op de foto: Opname van een historische Jan van der Heydenlantaarn die ook in Boxtel in het straatbeeld moet verschijnen.

De Oude Kerkstraat krijgt nieuwe verlichting. Klassieke armaturen voorzien van led-lampen moeten de huidige straatlantaarns gaan vervangen. Ook wordt in de straat een historische lantaarnpaal geplaatst.

De plaatsing van de historische armaturen hangt samen met de tweehonderdste sterfdag van Hendrik Verhees. Het hele jaar zijn er diverse projecten om de sterfdag van de cartograaf te herdenken. De nostalgische lantaarnpalen worden op dertig plekken langs de cultuurhistorische as geplaatst. De Oude Kerkstraat komt als eerste aan de beurt. Hoewel de lantaarns een authentieke uitstraling krijgen, werken ze op led-verlichting.

De gemeente Boxtel heeft donderdag 21 maart een informatiebijeenkomst gehouden waarbij bewoners van de Oude Kerkstraat een toelichting kregen over de uit te voeren werkzaamheden.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Elan Bikes support Podium Boxtel Olieenzo EmielTechniek Geerts advies Huidtherapie Alfa Toverboom Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro buisman optiek Remax-optimus Beleef Boxtel