20:54:08    zondag, 16 februari 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 12 juli 2013 19:16 uur, laatst gewijzigd op 13 juli 2013 08:13 uur

Klaar voor Nijmeegse Vierdaagse

Klaar voor Nijmeegse Vierdaagse

Op de foto: Ivar en Peter Tang lopen samen vier keer vijftig kilometer tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Ivar debuteert in het wandelsportevenement dat dinsdag 16 juli van start gaat; Peter begint aan zijn zevende editie. (Foto: Henk van Weert).

,,Ik hoop dat jullie volgende week vrijdag allemaal gezond en fit de meet passeren.” Met die woorden wenste wethouder Willie van de Langenberg van de gemeente Boxtel de plaatselijke deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse succes. In het gemeentehuis deelde de wethouder T-shirtjes met het gemeentelogo uit zodat hij de wandelaars volgende week makkelijker kan herkennen tijdens de intocht.

Ivar Tang (22) debuteert in de Vierdaagse. Hij loopt samen met vader Peter (die voor de zevende maal van start gaat) vier keer vijftig kilometer. De twee delen komende week via Brabants Centrum hun ervaringen tijdens het grootste wandelsportevenement ter wereld. ,,Vorig jaar ben ik gaan kijken met een neef en op een feestje zeiden we tegen elkaar als een weddenschap: ‘Dat kunnen wij ook makkelijk’. Mijn neef heeft af moeten haken, maar gelukkig kan ik met onze pa lopen. Sinds februari heb ik getraind. Kort geleden kreeg ik een blessure aan mijn voet en mocht ik twee weken niet lopen, maar nu ben ik er klaar voor”, aldus Ivar .

Naast wandelaars die dinsdag in Nijmegen van start gaan om vier dagen op rij 30, 40 of 50 kilometer te lopen, verzamelden zich ook leden van diverse Boxtelse muziekkapellen in het gemeentehuis. Onder aanvoering van The Ducktownband vormen zij een gelegenheidsorkest dat de wethouder vrijdag 19 juli om vanaf 11.00 uur aan de Rijksweg in Malden (rotonde Grootveldschelaan) vergezeld in een Boxtelse enclave. Hier wordt de lokale langeafstandslopers een hart onder de riem gestoken voor hun hun laatste kilometers op de ’Via Gladiola’.

Wandelaars die de Vierdaagse voltooien kunnen na afloop hun naam, de gelopen afstand en het aantal keren dat is deelgenomen doorgeven via bc@brabantscentrum.nl. Een overzicht van de deelnemers wordt dan in de papieren editie van deze krant gepubliceerd op donderdag 25 juli.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel buisman optiek Remax-optimus Huidtherapie Toverboom TopSlank EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Filipe Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg Olieenzo