13:12:08    woensdag, 15 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 19 juni 2014 17:18 uur, laatst gewijzigd op 19 juni 2014 23:05 uur

Kittel wint 2e etappe ZLM Toer

Kittel wint 2e etappe ZLM Toer

Op de foto: Marcel Kittel woensdag tijdens de proloog van de Ster ZLM Toer in Bladel.

Marcel Kittel van Giant-Shimano heeft de tweede etappe van de Ster ZLM Toer op zijn naam geschreven. De Duitse wielrenner was in de massasprint, die eindigde in de straten van Sint Willebrord, de sterkste en leidt in het algemene klassement.

Nicola Testi, Alphonse Vermote, Timo Roosen en Jan-Willem van het Schip reden het grootste gedeelte van de dag op kop. Hun voorsprong liep echter terug en het viertal werd tien kilometer voor de finish teruggepakt door het peloton.

Vijf kilometer voor de finish was er nog een kleine valpartij waardoor het peloton in tweeën brak. Niet veel later kwamen de twee groepen toch bij elkaar en bleek Kittel de snelste. De Amerikaan Tyler Farrar werd tweede en de Belg Gianni Meersman werd derde. Kittel, die vorig jaar de derde etappe van de Ster ZLM Toer won, mocht donderdag ook de gele trui aantrekken.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Podium Boxtel TopSlank EmielTechniek Olieenzo Alfa Geerts advies Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Huidtherapie Elan Bikes support Remax-optimus Geld en Makelaardij