RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
04:59:52    maandag, 18 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 24 september 2013 09:00 uur, laatst gewijzigd op 24 september 2013 11:59 uur

Kinderboekenbal in Boxtel

Kinderboekenbal in Boxtel

De Kinderboekenweek wordt in Boxtel al enkele jaren ingeluid met een heus Kinderboekenbal. Dit jaar zijn de Sint-Petrusschool en bibliotheek De Meierij aan de Burgakker op vrijdagavond 4 oktober gereserveerd voor het jaarlijkse festijn waaraan door bijna alle Boxtelse basisscholen wordt meegewerkt.

Het Kinderboekenbal duurt dit jaar van 19.00 tot 21.30 uur en is toegankelijk voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de deelnemende basisscholen. Dat zijn dit jaar de Sint-Petrusschool, De Spelelier, De Maremak, De Hobbendonken, De Vorsenpoel en de Prinses Amaliaschool uit Boxtel en de Sint-Theresiaschool uit Lennisheuvel.

De organisatie is in handen van medewerkers van Brede Scholen Boxtel, bibliotheek De Meierij en leerkrachten van genoemde scholen. Leerlingen die naar het Kinderboekenbal willen komen, kunnen vanaf heden voor 2,50 euro een kaartje kopen bij hun leerkracht. Drankjes en hapjes zijn bij de prijs inbegrepen.

Het thema van de Kinderboekenweek en dus ook van het Boxtelse Kinderboekenbal luidt dit jaar ’Klaar voor de start’. ,,Kinderen kunnen meedoen aan een pingpongbalparcours en de workshop Sla je slaatje”, vertelt directeur Ghislaine de Brouwer van Brede Scholen Boxtel. ,,Ze kunnen ook een startvlag knutselen en natuurlijk starten we met een warming-up onder leiding van Buurtsport Boxtel op het plein voor de bibliotheek.”

Het Kinderboekenbal wordt dit jaar afgesloten met de prijsuitreiking van de sportquiz, als afsluiting is een bijzondere slotact geboekt. Tijdens het bal zijn leerkrachten van alle organiserende scholen aanwezig; ouders zijn volgens De Brouwer evenwel eindverantwoordelijk.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Doornmalen electro Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Proef Culinair SNS Bank Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding