20:03:53    zondag, 15 december 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 11 oktober 2014 15:49 uur, laatst gewijzigd op 11 oktober 2014 16:12 uur

Kijkje bij groen onderwijs

Kijkje bij groen onderwijs

Op de foto: Uitleg over de landbouwmachines die vandaag gebruikt worden hoort er ook bij tijdens de publieksdagen van Helicon Opleidingen. Die startte honderd jaar geleden als de RK Landbouwwinterschool in Boxtel. (Foto: Henk van Weert).

In een botsautootje rijden dat door zonne-energie wordt aangedreven. Of ‘schatten’ zoeken met een metaaldetector. Of wat te denken van het determineren van een bloedzuiger. Het kan allemaal tijdens de publieksdagen waarmee Helicon Opleidingen zaterdag 11 en zondag 12 oktober viert dat in Boxtel honderd jaar groen onderwijs bestaat.

In en rond de mbo-school aan de Schouwrooij 2 is dit weekeinde veel te beleven. Zowel oud-leerlingen als oud-medewerkers, omwonenden en andere belangstellenden zijn uitgenodigd om te komen kijken naar de verschillende activiteiten. Er zijn demonstraties van onder meer bloemschikken, maar evengoed van het omgaan met een kettingzaag. Ook kunnen bezoekers de gezondheid van hun huisdier laten checken. Voorts wordt uitleg gegeven over diverse landbouwwerktuigen en kunnen bezoekers zelf een insectenhotel maken.

Belangstellenden zijn beide dagen tot 17.00 uur welkom; op zondag gaat de school op bedrijventerrein Ladonk om 11.00 uur open. Kijk voor meer foto's op onze Facebookpagina.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Olieenzo Huidtherapie Geld en Makelaardij EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Geerts advies