RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
06:58:33    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 19 september 2013 14:29 uur, laatst gewijzigd op 19 september 2013 14:57 uur

Kijkdag in toekomstig museum

Kijkdag in toekomstig museum

Op de foto: Leden van de gemeenteraadcommissie Maatschappelijke Zaken namen eind augustus al een kijkje in MuBo. Het publiek kan er komende zondag terecht. (Foto: Henk van Weert).

De contouren van het nieuwe Boxtelse museum MuBo krijgen vorm. Het voormalige overblijflokaal van de havo en de twee bovenliggende verdiepingen in de achterste vleugel van Sint-Ursula zijn bijna volledig opgeknapt. Onder de titel ’Steek je licht op!’ houdt MuBo zondag 22 september een kijkdag.

Bezoekers kunnen van 12.00 tot 17.00 uur kennis maken met het museum, de collecties en de mogelijkheden. Bij binnenkomst hangt een eerste schets van de lokale canon: het ’verhaal van Boxtel’ dat als een rode draad de inrichting van MuBo bepaalt en die loopt van de Romeinse Boxtelaren tot de inwoners anno 2013. Boxtel zien en beleven is het motto waarmee MuBo zich wil gaan profileren.

Tijdens de kijkdag zijn delen van de verschillende collecties tentoongesteld: Piet Dorenbosch, Gaudete, Hendrik Verhees en het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris. De middag wordt opgeluisterd door muziek- en dansleerlingen van MiK Kunsteducatie. Bovendien exposeert de Dongense kunstenaar Victor Benckhuijsen keramische schalen op de bovenverdieping.

Om 13.00, 14.00 en 15.00 uur vinden rondleidingen plaats. Voorzitter Jan van Homelen, secretaris Willem van Vossen en penningmeester Jacques Habraken laten ieder op hun beurt bezoekers zien en horen hoeveel werk er door vrijwilligers van het museum de voorbije maanden is verzet en wat er nog gedaan moet worden om het museum eind dit jaar in Sint-Lucas te kunnen openen.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij SNS Bank Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg