22:21:56    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 08 oktober 2012 19:05 uur, laatst gewijzigd op 08 oktober 2012 19:08 uur

Kermispret in Gemonde

Kermispret in Gemonde

Op de foto: Op de Gemondse kermis is tot en met dinsdag ook een schietkraam aanwezig. (Foto: Albert Stolwijk).

Rond de Sint-Lambertuskerk en zaal De Schuif in Gemonde stroomde het maandagmiddag vol met schoolkinderen, vaders, moeders, opa’s en oma’s. Tot en met dinsdag is het kermis in het dorp.

De cakewalk, botsauto’s, een draaimolen, viskraam, oliebollentent. Alle ingrediënten voor een traditionele kermis zijn in het centrum van Gemonde aanwezig. ,,Het begin en einde van mijn kermisseizoen is in de gemeente Sint-Michielsgestel. Met Moederdag sta ik in Middelrode en ik eindig in Gemonde”, vertelde Camiel de Raden maandag terwijl hij oliebollen bakt voor de bezoekers. Hij noemt de kermis in Gemonde altijd gezellig. ,,Het was dit weekend prima weer, waardoor veel families naar de kermis kwamen. En vandaag is het de beurt aan de schoolkinderen.”

En die scholieren kwamen in groten getale. Zo ook groep 6 van basisschool Sint-Lambertus. ,,Ik denk dat iedereen er is, op één klasgenoot na. Maar die komt later”, vertelde Willem Damman (9). Hij is met zijn vrienden vooral te vinden bij het dartspel. ,,We hebben al een heleboel punten verzameld met darten”, zei Sven Verhees (8). ,,En woensdag kijken we welke cadeaus we hiervan kunnen kopen.” Hij gaat voor een knuffel van één meter hoog in de vorm van een aap. ,,En als ik niet genoeg punten heb, neem ik de kleinere knuffel.”

Op de laatste kermisdag, dinsdag 9 oktober, wordt in De Schuif een afterparty gehouden. In zaal Kloosterzicht wordt de afsluiting van de kermis om 21.00 uur gevierd met discotheek Statisfaction.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Olieenzo Elan Bikes support Huidtherapie buisman optiek Geerts advies TopSlank Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Alfa Podium Boxtel Doornmalen electro Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Filipe