22:05:49    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 15 juli 2012 17:20 uur, laatst gewijzigd op 15 juli 2012 17:43 uur

Kennismaken met het bijenvolk

Kennismaken met het bijenvolk

Op de foto: Karien van Rijst, coördinator van de kinderboerderij, helpt de jeugd bij het afschrapen van de bijenwas. (Foto: Marcel Fischer).

Op tal van locaties werd zaterdag en zondag de Landelijke Open Imkerijdag georganiseerd. In Boxtel konden bezoekers zaterdag terecht bij bijenhal ’t Raathuis in park Molenwijk. Zondag werden op de Kinderboerderij aan het Apollopad allerlei activiteiten rondom de bij georganiseerd. De jeugd mocht zelfs een kijkje nemen in de bijenkasten.

Volwassenen en jongeren mochten bij de kinderboerderij de bijenwas van de verzamelde honing verwijderen. ,,Bijen verzegelen de honing”, vertelt Karien van Rijst, coördinator op de kinderboerderij. Als de was van de honing af is geschraapt, kan het ‘honingslingeren’ beginnen. Drie honingramen worden in een apparaat gezet. Kinderen mogen aan de hendel draaien en onderaan zie je een tap waaruit de honing komt.

Later in de middag mocht een aantal kinderen onder begeleiding van de imker een kijkje nemen op de plek waar de bijeenkasten staan. Wilmink bootste een vuurtje na. ,,Hierdoor denken de bijen dat de honing in gevaar komt. Ze eten dan een hoop honing en blijven heel rustig, zodat wij in de kasten kunnen kijken”, aldus de imker. Hij haalde een honingraam uit één van de kasten, zodat de jeugd de talloze bijen kon zien die op de houten plaat krioelden.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Toverboom Alfa Remax-optimus TopSlank Elan Bikes support Beleef Boxtel Olieenzo Meubelmakerijdenberg Filipe Geerts advies Doornmalen electro Podium Boxtel Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen