09:02:42    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 29 juni 2014 14:46 uur, laatst gewijzigd op 29 juni 2014 16:01 uur

Kampinaloop trekt 300 deelnemers

Kampinaloop trekt 300 deelnemers

Op de foto: Burgemeester Mark Buijs schoot de 300 deelnemers aan de Kampinaloop zondagochtend exact om 10.30 uur weg. Deelnemers konden kiezen uit 5,7 , 11,4 en 17,1 kilometer. (Foto: Annelieke van der Linden).

Vanwege het vijftigjarig jubileum kreeg atletiekvereniging Marvel toestemming van Natuurmonumenten om eenmalig een loopwedstrijd door natuurreservaat Kampina te organiseren. Vooraf hadden zich ongeveer 200 lopers ingeschreven, zondag kwamen daar nog 70 mensen bij.

Voordat de Kampinaloop van start ging, kon de jeugd deelnemen aan de Kidsrun. 27 kinderen schreven zich in en Jasper Verberne (11) van Marvel won deze wedstrijd over 1.200 meter. Vervolgens schoot burgemeester Mark de Buijs de driehonderd deelnemers aan de Kampinaloop met het startpistool weg. ,,Als jullie met dezelfde spirit lopen als de kinderen tijdens de Kidsrun gaat het zeker goed komen. Ik zie jullie graag weer terug bij de finish.”

De start vond plaats bij het verzetsmonument op de kruising van de Nianadreef en de Roond. Deelnemers konden kiezen of ze 1, 2 of 3 rondes van 5,7 kilometer aflegden. Hoewel er bij de loopwedstrijd geen prijzen werden verdeeld, was Ronald van Oosterhout uit Lennisheuvel de snelste na 17,1 kilometer. ,,Vanochtend had ik wat last van spierpijn, dus ik heb per ronde gekeken hoe het ging en of ik voortijdig zou stoppen of niet. Maar mijn gezin stond langs de kant, dus ik wilde niet opgeven”, lacht de hardloper. ,,Het is fantastisch om een wedstrijd te kunnen lopen in mijn ’achtertuin’. Ik train hier regelmatig, het is een prachtig gebied.”

Kijk voor meer foto’s op de Facebookpagina van Brabants Centrum. Een uitgebreid verslag met foto’s is in de editie van donderdag 3 juli te lezen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Elan Bikes support Olieenzo Podium Boxtel Geerts advies Meubelmakerijdenberg Remax-optimus TopSlank Huidtherapie Alfa Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Filipe EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Doornmalen electro