11:30:32    maandag, 17 februari 2020
brabants centrum logo
Zondag, 27 november 2011 13:53 uur, laatst gewijzigd op 27 november 2011 14:07 uur

Juniorenduel ODC-Boxtel gestaakt

Juniorenduel ODC-Boxtel gestaakt

Op de foto: Gevecht om de bal tijdens de officiële derby tussen de hoofdmachten van Boxtel en ODC in september. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Beide Boxtelse voetbalclubs benadrukken met regelmaat dat de felle concurrentie uit het verleden is omgebogen in gezonde rivaliteit. Zaterdagmiddag was daarvan op en rond het hoofdterrein in sportpark Molenwijk weinig te merken. Tijdens het duel tussen de B1-junioren van ODC en Boxtel sloeg de vlam in de pan. De wedstrijd werd tien minuten voor het einde gestaakt.

Jeugdvoorzitter Peter Verhoeven van de tricolores was getuige van het incident en heeft met de direct betrokkenen aan tafel gezeten. ,,Er was sprake van een stevige derby waar de vonken vanaf vlogen. Een kwartier voor het eindsignaal zou klinken, werd een speler van Boxtel met rood van het veld gestuurd na een forse overtreding. Scheldend en tierend verliet hij het veld. Toen vijf minuten later een andere speler van Boxtel weer een overtreding beging, sloeg de vlam in de pan. Een grensrechter van de bezoekers zou met de vlag een van onze leiders hebben geslagen en daarna bemoeiden ook spelers en omstanders zich ermee. Heel triest”, vindt Verhoeven.

Nadat hij met de direct betrokkenen had gesproken, is de jeugdvoorzitter van ODC naar preses Ties Pronk van RKSV Boxtel gereden om over het voorval te praten. ,,Morgen (maandag – red.) zal bij de clubs intern geëvalueerd worden. Het is treurig dat dit zo gelopen is, maar we moeten het voorval ook niet groter maken dan het is. Ik geloof niet dat er schorsingen of sancties van de KNVB zullen volgen”, meldde Verhoeven zondagmiddag.

De voorzitters van de hoofdbesturen van ODC en Boxtel gaven eerder dit jaar aan dat ze geen misstanden tussen en langs de lijnen tolereren (klik hier). Dat was begin september toen beide vaandelteams voor het eerst sinds jaren weer in competitieverband tegen elkaar in het strijdperk traden. Zondag 4 december staan de hoofdmachten andermaal tegenover elkaar om in Molenwijk vanaf 14.30 uur de return te spelen.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Remax-optimus TopSlank Podium Boxtel EmielTechniek Huidtherapie Olieenzo Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Geerts advies buisman optiek Geld en Makelaardij Doornmalen electro Filipe Uitvaartonderneming Bijnen