07:49:26    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Maandag, 24 maart 2014 20:45 uur, laatst gewijzigd op 24 maart 2014 20:49 uur

Jumbo: nu ook vers van dichtbij

Jumbo: nu ook vers van dichtbij

Op de foto: Onthulling van het nieuwe versschap met streekproducten in supermarkt Jumbo, gevestigd in het Boxtelse winkelcentrum Oosterhof. (Foto: Peter de Koning).

Echte streekproducten liggen nog niet in het schap, maar dat zal niet lang meer duren. ,,De verse aardbeien van Peter van de Ven uit Sint-Michielsgestel zullen binnenkort te koop zijn dankzij het mooie voorjaarsweer van de afgelopen weken”, verwacht filiaalleider Wil van Loon van supermarkt Jumbo in Boxtel. Hij opende maandag het schap van Willem & Drees, mede dankzij de inzet van Eetbaar Boxtel en Transition Town.

’Vers van dichtbij’ is het motto van Willem & Drees. De twee idealisten coördineren de levering van lokale en regionale telers en kwekers met grote supermarkten. Jumbo is de eerste in super in Noord-Brabant die met de formule in zee gaat. De Boxtelaren David Andreae (Eetbaar Boxtel) en Jan Juffermans (Transition Town) wisten Jumbo-chef Van Loon in winkelcentrum Oosterhof te overtuigen met Willem & Drees in zee te gaan. ,,Deze producten dragen bij aan ons streven om dé groentespecialist van Boxtel te worden. Bovendien merken we bij de consument steeds meer vraag naar biologische artikelen”, aldus Van Loon.

Willem & Drees levert seizoensgebonden groenten en fruit, rechtstreeks van de boer, rijp geoogst, duurzaam geteeld en met een eerlijke prijs voor de leverancier, benadrukken Andreae en Juffermans. De ingebruikname van het nieuwe schap op de groente- en fruitafdeling van Jumbo kreeg een officieel tintje door de medewerking van de demissionaire wethouders Peter van de Wiel en Tossy de Man.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Toverboom Olieenzo Doornmalen electro Huidtherapie Alfa Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel EmielTechniek Beleef Boxtel Remax-optimus Filipe Geld en Makelaardij TopSlank Elan Bikes support