RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
06:27:56    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 04 oktober 2013 22:35 uur

Jeugd sport tijdens boekenbal

Jeugd sport tijdens boekenbal

Op de foto: Duo Jongeleerd verzorgde een bijzondere slotact tijdens het Kinderboekenbal. (Foto: Peter de Koning).

Blaasvoetbal, volleyballen en als echte topsporter op de foto. Tijdens het jaarlijkse Kinderboekenbal in bibliotheek De Meierij en de Sint-Petrusschool werd vrijdagavond volop gesport. Het thema van de Kinderboekenweek is ten slotte 'Klaar voor de start'. En dat zijn de Boxtelse basisschoolleerlingen zeker...

Het blaasvoetbal was verreweg het populairst. In de bibliotheek was een parcours uitgezet waar de deelnemers een pingpongballetje met een rietje door moesten blazen. En dat zag er makkelijker uit dan het was. ,,Ik heb hier echt niet genoeg lucht voor", pufte Fleur. Ilse dacht daar anders over: ,,Als je eenmaal weet hoe het moet, is het niet zo moeilijk." Maar wat de beste tactiek was, kon ze niet uitleggen. ,,Je moet het gewoon doen. Niet teveel over nadenken."

Als vanouds werd ook dit jaar weer post rondgebracht. Deze keer niet door postbodes, maar door twee scheidsrechters. Kinderen konden een brief schrijven op een rode of gele kaart. Een leerling van De Vorsenpoel stuurde een rode kaart aan zijn leerkracht. ,,Niet om hem de klas uit te sturen hoor", zei hij lachend. ,,Maar rood is toevallig mijn lievelingskleur."

De avond werd afgesloten met een spectaculair optreden van Bas Oerlemans en Gijs Mallens. Onder de naam Duo Jongeleerd verzorgt het tweetal circusacts. Luid applaus was hun beloning na het jongleren met maar liefst tien ballen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Geerts advies