12:03:03    zondag, 07 juni 2020
brabants centrum logo
Zondag, 23 juni 2013 15:57 uur, laatst gewijzigd op 24 juni 2013 16:38 uur

Jelle Galema scoort voor Oranje

Jelle Galema scoort voor Oranje

Op de foto: Jelle Galema poseert met Piet-Hein Geeris op de plek waar hun beider hockeycarrière begon: sportpark Molenwijk in Boxtel. (Foto: Peter de Koning).

Voormalig MEP-speler Jelle Galema uit Boxtel heeft zondag met het Nederlands hockeyteam door een 4-1 zege op Nieuw-Zeeland de bronzen medaille in de wacht gesleept bij de World League in Rotterdam.

De aanvaller van Oranje Zwart uit Eindhoven sierde zijn eerste grote toernooi met het Nederlands herenhockeyteam op met zijn eerste treffer voor de nationale ploeg. Galema tekende in de 69e minuut voor de vierde Nederlandse treffer. België, waar Boxtelaar Jeroen Delmeé assistent-trainer is van bondscoach Marc Lammers uit Haarsteeg, won het World League-toernooi door wereldkampioen Australië te verslaan. In de reguliere speeltijd werd het 2-2, waarna de zogeheten shoot-outs de beslissing moesten brengen. Onze zuiderburen wonnen de serie met 7-6.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Remax-optimus Toverboom EmielTechniek TopSlank Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Elan Bikes support Huidtherapie Beleef Boxtel buisman optiek Geld en Makelaardij Alfa Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel