14:10:14    maandag, 01 juni 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 26 april 2014 18:40 uur, laatst gewijzigd op 26 april 2014 18:46 uur

Jas: 'n reus om te zoenen...

Jas: \'n reus om te zoenen...

Op de foto: ,,Nee Christel, ik beloof dè'k nie zal zevere. Dè doe'k liever tegen ûllieje Mark", sprak reus Jas de Keistamper toen hij de echtgenote van burgemeester Buijs zoende. (Foto: Gerard Schalkx).

Boxtel beleefde zaterdag 26 april een gezellige eerste editie van Koningsdag. Iets na het middaguur zoende reus Jas de Keistamper met burgemeestersvrouw Christel Buijs op de Markt. Het eindigde in een innige omhelzing…

Jas wordt op 30 april 65 jaar. Op het verjaardagsfeestje moeten de Boxtelaren nog even wachten tot de Herfstfair in het eerste weekeinde van oktober. Dan komen tal van reuzen uit Nederland naar Boxtel om een feestje te bouwen.

Met in zijn kielzog Hanne mî de moor, de Jasband en dansgroep De Keigoeikes, lijkt Jas vastbesloten om het nog lang niet rustiger aan te gaan doen. Reuzen kennen dan ook geen pensioengerechtigde leeftijd. Met hernieuwd elan sprak de stratenmakersgigant burgemeester Mark Buijs en de verzamelde gedecoreerden toe. En dat viel in goede aarde.

Met voorafgaande een vendelgroet door gilde Sint-Barbara & Sint-Joris en aansluitend een aubade door Boxtel’s Harmonie werd het een stijlvolle openingsceremonie van de eerste Boxtelse Koningsdag.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Geerts advies Filipe Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support Alfa Uitvaartonderneming Bijnen buisman optiek EmielTechniek Beleef Boxtel Remax-optimus Toverboom Podium Boxtel