16:09:30    donderdag, 17 oktober 2019
brabants centrum logo
Zondag, 03 maart 2013 12:01 uur, laatst gewijzigd op 03 maart 2013 12:05 uur

JRL-scholier verder bij BBC awards

JRL-scholier verder bij BBC awards

Op de foto: De winnaars van de voorronde in Zeist: Pim Oremans, Frederik Westbroek (boven van links naar rechts) en Aline Westendorp en Frederieke Brockhoven (onder van links naar rechts).

De 17-jarige Pim Oremans van het Jacob Roelandslyceum, nam zaterdag met zeventien andere kandidaten deel aan de voorrondes van de BBC en ESU Public Speaking Awards. Deze competitie voor jongeren tussen de 16 en 20 jaar toetst de Engelse spreekvaardigheid van scholieren. Oremans drong met drie andere deelnemers door tot de kwartfinale.

Tijdens de competitiedag bij het Christelijk Lyceum in Zeist hield de Boxtelse scholier een speech over globalisatie, met de titel ’Globalisation Benefitting All’. Ook vorig jaar deed hij mee aan de Public Speaking Awards, maar hij kwam niet verder dan de voorrondes.

De kwartfinale vindt zaterdag 23 maart plaats in Hilversum. Hier strijden de geselecteerde scholieren om een plek in de nationale finale. De BBC and ESU Awards hebben als doelstelling de interesse van scholieren in de Engelse taal te vergroten. Ruim 75 scholen uit alle provincies van Nederland hebben scholieren ingeschreven voor deze competitie.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Gemeente Boxtel Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Geerts advies EmielTechniek Olieenzo Beleef Boxtel