15:51:01    maandag, 24 februari 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 04 november 2011 11:05 uur, laatst gewijzigd op 04 november 2011 16:33 uur

JRL even Amerikaanse highschool

JRL even Amerikaanse highschool

Op de foto: Ook enkele docenten van het JRL werkten mee aan de lipdub. Zo kroop Lukas Meijsen (midden) in de huid van John Travolta, die destijds de hoofdpersoon Danny vertolkte in de rock ’n rollfilm Grease. (Foto: Albert Stolwijk).

Om studiepunten te verdienen voor hun cultuurprofiel hebben scholieren van het Jacob-Roelandslyceum dinsdagmiddag een lipdub opgenomen. In één keer namen werd een remake van een videoclip van de highschoolmusical Grease opgenomen. Een flinke klus…

Voor de zomervakantie organiseerde de cultuurklas van docente Kyra Melskens een zogeheten flashmob. Dat resulteerde in een spontane dansdemonstratie op school. Inmiddels vijfdeklassers heeft dezelfde groep havo- en vwo-leerlingen een lipdub voorbereid.

Nienke van Horen hees zich deze week samen met Lisan Mulder in een jurkje uit de jaren vijftig en vertelde dat het een hele tour is om de videoclip op te nemen.

,,Het moet in één keer goed gaan, er wordt nadien niet gemonteerd of zo”, aldus Nienke. Ze vindt het een leuke opdracht. Niet verwonderlijk als je bedenkt dat ze de vooropleiding van musicalschool Factorium in Tilburg volgt en eind deze maand samen met de Gildenbondsharmonie optreedt tijdens het promconcert Bonds goes Pop. Dat in de lipdub alleen geplaybackt wordt, deert haar niet echt.

Lisan merkte op dat de voorbereiding intensief was: ,,Sinds de zomervakantie hebben we eraan gewerkt. Kostuums uitgezocht, choreografie bedacht, decors gemaakt enzovoorts.” En dus vulde het schoolplein en de Bracbantzaal zich dinsdagmiddag met vetkuiven en petticoats. Met behulp van een iPod klonk de bekende titelsong Greased Lightnin’ van John Travolta en Olivia Newton John en toverden de Boxtelse leerlingen het JRL voor heel even om in een heuse Amerikaanse highschool.

Benieuwd naar het resultaat? Kijk op: http://youtu.be/MsoF8x0IT4I

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Olieenzo TopSlank Modecentrum Frans Theelen buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom Huidtherapie Beleef Boxtel Filipe Geld en Makelaardij Podium Boxtel Remax-optimus