02:14:51    woensdag, 26 februari 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 28 november 2012 14:04 uur, laatst gewijzigd op 28 november 2012 15:15 uur

JRL derde bij scholierencompetitie

JRL derde bij scholierencompetitie

Op de foto: Met behulp van een bordspel (links) werden in drie rondes allerlei vragen beantwoord over internationale samenwerking, wereldhandel en milleniumdoelen. (Foto: Annelieke van der Linden).

Leerlingen van het Jacob-Roelandslyceum, 2College Durendael uit Oisterwijk en het Vughtse Maurick College streden woensdag in het Raadhuis van de gemeente Vught om de Wereldbeker. Ze werden in een quiz getest op hun kennis over onder andere ontwikkelingssamenwerking, goede doelen en de actualiteit. Het JRL, dat vorig jaar nog met de beker naar huis ging, eindigde op de laatste plaats.

Met behulp van lesmateriaal hebben de leerlingen uit 5-vwo zich voorbereid op het spel. In iedere ronde was een ander groepje leerlingen aan de beurt om casussen, open- en meerkeuzevragen te beantwoorden over onder andere ontwikkelingshulp, Liliane Fonds, Wereldwinkel en Ecuador.

In de finale werd de kennis van de leerlingen over actuele vraagstukken getest. De eindstrijd bestond uit tien meerkeuzevragen, maar na vijf vragen werd duidelijk dat 2College Durendael niet meer kon worden ingehaald.

Het werd echter nog spannend welke school op plek twee zou eindigen. Uiteindelijk werd dat het Maurick College. Rick van de Laar, Maaike van de Laarschot en Beer Janssens, die in de finale stonden voor het JRL, eindigden met één punt verschil op de derde plaats.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 29 november.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Filipe Modecentrum Frans Theelen Podium Boxtel Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Geld en Makelaardij Huidtherapie EmielTechniek Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Olieenzo Toverboom