00:20:43    zaterdag, 30 mei 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 01 augustus 2014 17:18 uur, laatst gewijzigd op 04 augustus 2014 12:09 uur

JOP schuift paar meter op

JOP schuift paar meter op

Op de foto: De jongerenontmoetingsplaats (JOP) bij de skateramp in Boxtel-Oost is enkele meters verplaatst. (Foto: Henk van Weert).

De jongerenontmoetingsplaats (JOP) aan de Dr. De Brouwerlaan in Boxtel is vrijdag 1 augustus enkele meters verplaatst door medewerkers van de gemeente. Op deze manier hoopt het college van B. en W. overlast door jeugd bij de nabijgelegen vestiging van kindercentrum Kindertuin te verminderen.

De JOP stond op de hoek met de Maastrichtsestraat, de fietsroute in Boxtel-Oost. Nu staat de stalen schuilhut enkele meter verderop, aan de andere kant van de skateramp. Medewerkers van Kindertuin uitten regelmatig klachten over de hangjeugd: in de zandbak werd vaak glas gevonden en ook de geur van wiet irriteerde de kleuterjuffen. Daarnaast trokken ook buurtbewoners regelmatig aan de bel om hun beklag te doen over de jongeren. Afgelopen weekeinde werd er brand gesticht.

Deze week is ook een parkeerverbod ingesteld bij de parkeervakken nabij de skateramp. Tussen 18.00 en 07.00 uur mogen er geen auto’s meer staan. Ook deze maatregel moet ertoe bijdragen dat de overlast vermindert, meldde een woordvoerder van de gemeente Boxtel deze week.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Alfa Filipe Beleef Boxtel Elan Bikes support Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank Podium Boxtel Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Remax-optimus buisman optiek Huidtherapie Geld en Makelaardij Olieenzo