16:07:20    vrijdag, 28 februari 2020
brabants centrum logo
Zondag, 13 november 2011 16:06 uur, laatst gewijzigd op 13 november 2011 16:14 uur

Intocht Sint massaal bezocht

Intocht Sint massaal bezocht

Op de foto: Sinterklaas schudt handen van vele kinderen, kort na zijn aankomst in Boxtel. (Foto: Peter de Koning).

Sinterklaas heeft zondag in Boxtel aan het begin van de middag een hartverwarmend welkom gekregen van enkele duizenden kinderen. De goedheiligman en zijn pieten meerden traditiegetrouw aan met een fraai versierde kano bij de Deken De Wijsstraat waar het kleurrijke gezelschap werd ontvangen door burgemeester Frank van Beers, zijn vrouw Marianne en spreekstalmeester Marcel van Galen.

Voordat de Sint in Boxtel aankwam, was het al een dolle boel aan de Deken De Wijsstraat. Een aantal Zwarte Pieten klom vanaf twaalf uur op het podium om de kinderen en hun ouders en opa’s en oma’s te vermaken en aanstekelijk te swingen op het stampende ritme van bekende Sinterklaasliedjes.

Presentator Van Galen moedigde de jeugd aan om de oude fiets van Sinterklaas, die wel een opknapbeurt kon gebruiken, vol te hangen met tekeningen, knutselwerkjes, ballonnen, slingers en verlanglijstjes. ,,Op een oude fiets moet je het leren”, grapte de gedreven Van Galen, die zondagmiddag in grote vorm stak en de vele toeschouwers op deskundige wijze warm maakte voor de komst van de Sint.

Toen de kano van Sinterklaas en de pieten in zicht kwam, steeg er een oorverdovend gejuich op waar de goedheiligman zelf een beetje beduusd van was. ,,Wat een warm welkom en een enorme drukte en wat ziet iedereen er prachtig uit. Zijn dit echt alleen maar kinderen uit Boxtel?”, vroeg hij zich af toen hij eenmaal voet op Boxtelse bodem had gezet. Burgemeester Van Beers heette de goedheiligman namens alle inwoners welkom. ,,Wat ontzettend fijn dat u er bent. Het valt me elke keer weer op dat u er nog zo goed uitziet voor uw leeftijd. Al kan ik aan uw gezicht wel zien dat u een paar jaartjes ouder wordt, uw baard wordt steeds langer, terwijl het lopen wat moeilijker gaat.”

 

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Toverboom Meubelmakerijdenberg buisman optiek Podium Boxtel Remax-optimus Beleef Boxtel Filipe Olieenzo Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht TopSlank EmielTechniek