22:25:47    donderdag, 04 juni 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 03 april 2012 13:06 uur, laatst gewijzigd op 03 april 2012 17:09 uur

Intensieve zorg in zorghuis Sefkat

Intensieve zorg in zorghuis Sefkat

Op de foto: Sevim Atalay schenkt koffie en thee voor burgemeestersechtpaar Frank en Marianne van Beers en bestuurder Thijs Meulemans van Zorggroep Elde.

In 2011 opende zorghuis Sefkat, onderdeel van Zorggroep Elde, haar deuren. In de zorginstelling voor Turkse en Marokkaanse ouderen aan de Bosscheweg, op de plek waar lange tijd verpleeghuis Lindenlust was gehuisvest, wonen momenteel dertien bewoners. Burgemeester Frank van Beers en zijn echtgenote Marianne brachten onlangs een bezoek aan Sefkat.

Sefkat is inmiddels een half jaar geopend. Vijf jaar geleden werd voor het eerst het idee geopperd om een zorghuis voor Turkse en Marokkaanse ouderen te realiseren. Volgens Mario de Keijzer en Thijs Meulemans van Zorggroep Elde was deze lange voorbereidingstijd zeker nodig.

,,Deze ouderen worstelen met andere problemen dan Nederlandse leeftijdgenoten”, stelde Meulemans. ,,De psychosociale zorg speelt hier een grote rol. Ook moet door het personeel rekening worden gehouden met de cultuurverschillen. Dit vergt een intensievere en andere vorm van zorg dan in onze andere huizen.”

Lees de complete reportage over Sefkat in Brabants Centrum van donderdag 5 april.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Toverboom Olieenzo EmielTechniek Elan Bikes support Remax-optimus buisman optiek Alfa Huidtherapie Geld en Makelaardij Filipe Podium Boxtel Doornmalen electro Geerts advies Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg