22:28:57    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 12 juli 2012 14:16 uur, laatst gewijzigd op 12 juli 2012 14:26 uur

Inspiratietuin 1 augustus klaar

Inspiratietuin 1 augustus klaar

Op de foto: De aanleg van het wandel- en recreatieparkje op de voormalige paardenwei in Lennisheuvel is zo goed als klaar. De invulling moet vóór 1 augustus gereed zijn. (Foto: Albert Stolwijk).

De inspiratietuin op de voormalige paardenwei aan de Brede Heide in Lennisheuvel moet voor 1 augustus klaar zijn. Op het terrein is inmiddels een wandel- en recreatieparkje gerealiseerd. Het streven is om de beplanting binnen drie weken gereed te hebben. Het plan werd maandagavond gepresenteerd aan inwoners van Lennisheuvel.

De inrichting van het terrein is vrij sober gehouden en de gemeente Boxtel heeft samen met de Commissie Ruimtelijke Ordening Lennisheuvel (CROL) besloten een inspiratietuin aan te leggen. Deze inspiratietuin kreeg voormalig wethouder Ger van den Oetelaar cadeau van de provincie Noord-Brabant en de gemeente Boxtel bij zijn afscheid in 2010. De provincie stelde als voorwaarde dat het bedrag van 20.000 euro voor 1 augustus 2012 besteed moest zijn.

Het terrein wordt ingevuld met diverse planten, bloemperken en hoogstamfruitbomen. Ook worden walnoten en tamme kastanjes geplant. De tuin wordt een plek waar bezoekers inspiratie voor hun eigen tuin op kunnen doen.

Leer meer in Brabants Centrum van donderdag 12 juli.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Huidtherapie Alfa Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Toverboom EmielTechniek TopSlank Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Geld en Makelaardij Geerts advies Elan Bikes support Podium Boxtel Filipe