07:25:37    donderdag, 28 mei 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 05 oktober 2011 21:58 uur, laatst gewijzigd op 05 oktober 2011 22:03 uur

Innovatief: reflecterend asfalt

Innovatief: reflecterend asfalt

Op de foto: Beeld van de asfalteringswerkzaamheden op de A35 bij Hengelo. (Foto: Rotim).

Twintig jaar geleden zag hij de eerste toepassingen al in Noorwegen. En sinds vorige week wordt het ook gebruikt in Nederland: reflecterend asfalt. Boxtelaar Edo Heslinga, directeur van het Bossche bedrijf Rotim, stond met andere knappe koppen van wegenbouwer Dura Vermeer en adviesbureau Light Surface Control aan de wieg van het innovatieve eindproduct dat de naam Luminumpave heet.

Iets meer dan 620 meter reflecterend asfalt ligt sinds vorige week donderdag op de snelweg A35 nabij Hengelo. Rijkswaterstaat heeft het grijs-beige asfalt bij wijze van proef aangebracht en gaat onderzoeken of het product in de toekomst breder toegepast kan worden.

Rotim-directeur Heslinga verwacht dat eind 2012 alle onderzoeksresultaten verwerkt zijn en duidelijk zal worden dat Luminumpave op grotere schaal toegepast kan worden. Zijn bedrijf is de leverancier van de steentjes (type: reflexing white) die in Luminumpave worden verwerkt en onderdeel vormen van het kant en klare mengsel dat door wegenbouwers gebruikt kan worden. ,,De kracht van reflecterend asfalt is dat het licht weerkaatst, zowel van openbare straatverlichting als van koplampen”, stelt Heslinga.

Lees alles over reflecterend asfalt in Brabants Centrum van 6 oktober.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa buisman optiek Beleef Boxtel Huidtherapie Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek Olieenzo Geld en Makelaardij Filipe Podium Boxtel TopSlank Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support Café zaal Kloosterzicht Toverboom