09:16:16    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Maandag, 31 maart 2014 17:27 uur, laatst gewijzigd op 31 maart 2014 17:30 uur

Informatieavond over Essche Stroom

Informatieavond over Essche Stroom

Op de foto: Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het deelproject Halsche Beemden van het herinrichtingsplan 'Beekherstel Essche Stroom'. (Foto: Peter de Koning).

Waterschap De Dommel organiseert woensdag 2 april een informatieavond over de herinrichting van de Essche Stroom nabij de dorpskom in Esch en buurtschap De Ruiting. De bijeenkomst vindt om 20.00 uur plaats in dorpshuis De Es.

Het proces rondom de herinrichting van de Essche Stroom begon in 2006. Ook in die tijd dachten inwoners van Esch al actief mee over de toekomst van de waterloop. Het waterschap heeft in 2009 de planvorming voor de Essche Stroom moeten opschorten, onder meer doordat de plannen om een robuuste verbinding in het gebied te realiseren, vervielen. ,,Er is echter nooit sprake geweest van afstel”, aldus project leider Hans Koekkoek. ,,Het traject vanaf De Ruiting tot aan de spoorlijn nabij Hal is een zeer belangrijke schakel in het totale beeksysteem en de realisatie van waterdoelen staat hoog op de prioriteitenlijst van het waterschap.”

Inmiddels ziet het waterschap mogelijkheden om de herinrichting van de Essche Stroom opnieuw op te pakken, weliswaar met een kleiner budget en gewijzigde ambities. Tijdens de bijeenkomst vertelt projectleider Koekkoek over de actuele ontwikkelingen en de nieuwe denkrichting rondom de Essche Stroom bij Esch en buurtschap De Ruiting. Het waterschap is benieuwd naar de reacties van inwoners en andere belangstellenden.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Doornmalen electro EmielTechniek Toverboom Geld en Makelaardij TopSlank Podium Boxtel Beleef Boxtel Remax-optimus Filipe Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen buisman optiek Elan Bikes support Alfa Meubelmakerijdenberg