01:13:35    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 28 juli 2012 12:00 uur, laatst gewijzigd op 30 juli 2012 10:02 uur

Iftar-maaltijd in De Walnoot

De Iftar-maaltijd die jaarlijks in gemeenschapshuis De Walnoot wordt gehouden tijdens de ramadan, de vastenmaand voor moslims, vindt plaats op vrijdag 17 augustus. De stichting Multiculturele Samenleving Selissen en het wijkorgaan Platform Selissen organiseren de bijeenkomst waarbij ook niet-moslims welkom zijn.

Ramadan is de negende maand op de islamitische kalender. Tussen schemer voor zonsopkomst en zonsondergang wordt gevast. Het exacte begin van de ramadan is afhankelijk van het verschijnen van de sikkel van de nieuwe maan. Moslims zien vasten als vorm van zuivering van de ziel en dank aan Allah voor alles wat hij gegeven heeft. De ramadan leert mensen zelfdiscipline. De moslims voelen en tonen verbondenheid met arme en hongerige mensen elders op de wereld.

Belangstellenden voor de feestelijke Iftar-maaltijd die om 20.30 uur begint, dienen zich vóór 11 augustus aan te melden. Dat kan bij Mohamed Rahmoune, telefoonnummer 06-45 48 65 15 of e-mail: m_rahmoune@hotmail.com of bellen naar Marria van den Hoven, (0411) 67 37 03.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Podium Boxtel Alfa Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Elan Bikes support Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Toverboom Huidtherapie Filipe TopSlank buisman optiek