12:56:17    vrijdag, 29 mei 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 25 maart 2014 09:31 uur, laatst gewijzigd op 25 maart 2014 09:33 uur

INbox: 'We nemen ons verlies'

INbox: \'We nemen ons verlies\'

Op de foto: Beeld van de eerste hertelling van stemmen, vrijdagochtend in de Boxtelse raadzaal. Er komt geen tweede hertelling. (Foto: Henk van Weert).

,,De kans dat we onze derde raadszetel terugkrijgen is nihil", aldus partijvoorzitter Geertje Schellekens van INbox. De partij neemt haar verlies na een gesprek met burgemeester Mark Buijs van Boxtel.

Samen met bestuurslid Henk Wellerd van INbox ging Schellekens maandagmiddag in gesprek met de burgemeester. ,,Hij heeft ons ervan overtuigd dat de kans op het terugwinnen van de verloren derde zetel nihil is. Dus intrekken van ons verzoek tot hertelling is de beste oplossing", aldus Schellekens in een mondelinge toelichting dinsdagochtend. Later op de dag komt het partijbestuur nog met een schriftelijke verklaring.

INbox moest na een hertelling afgelopen vrijdag haar derde zetel inleveren op basis van één stem verschil. Later bleek dat de verschillen met de voorlopig gepubliceerde stembusuitslagen veel groter waren, maar niet in het voordeel van INbox. ,,Daardoor nemen we ons verlies; wellicht komt er toch nog iets moois uit tijdens de coalitieonderhandelingen. Die verlopen goed." In de ogen van Schellekens zal een hertelling ongetwijfeld tot weer nieuwe verschillen leiden. ,,Zo'n handmatige telling is waarschijnlijk nooit voor 100 procent kloppend te krijgen..."

Volgens Schellekens vertelde burgemeester maandagmiddag dat hij niet gelukkig is met de hele gang van zaken. ,,Buijs heeft gezegd dat er nooit meer op deze manier stembusresultaten bekend worden gemaakt in Boxtel. Bij het telefonisch doorbellen woensdagavond zijn te veel fouten gemaakt. Het gebeurt allemaal in een enorme hectiek en zorgt voor onnodige fouten."

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Filipe Elan Bikes support Remax-optimus buisman optiek Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Toverboom Geld en Makelaardij Alfa TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie EmielTechniek