23:03:41    donderdag, 04 juni 2020
brabants centrum logo
Zondag, 24 augustus 2014 09:45 uur, laatst gewijzigd op 24 augustus 2014 09:49 uur

IJsemmeractie ALS verovert Boxtel

IJsemmeractie ALS verovert Boxtel

De Ice Bucket Challenge die wereldwijd mensen oproept en uitdaagt om geld te doneren voor de strijd tegen de ziekte ALS heeft ook Boxtel definitief bereikt. Burgemeester Mark Buijs liet gisteravond een ijsemmer over zich uitstorten en gaf aan 150 euro te doneren.

De Ice Bucket Challenge is een fenomeen dat vooral op sociale media is uitgegroeid tot een enorme hype. Steeds meer bekende personen in de sport-, film- en mediawereld dagen elkaar uit om de ijsemmer ter hand te nemen, geld over te maken en vooral andere bekenden te nomineren. Deze week daagde voetbalclub Ajax concurrent PSV uit, dat zich liet natspuiten met 24.000 liter ijswater.

Met dat gebaar wordt in korte tijd bereikt dat heel veel mensen zich bewust worden van de strijd tegen ALS en deze relatief onbekende ziekte meer aandacht krijgt. De kracht van sociale media wordt tijdens de actie duidelijk; in korte tijd is de challenge een rage in de hele wereld.

Burgemeester Mark Buijs van Boxtel werd uitgedaagd door ondernemer Arjen Witteveen, ook bekend van zijn activiteiten in het centrum van Boxtel en de jumelage Boxtel-Wittlich. Buijs kwam gisteravond in actie, getuige een filmpje op internet. Hij nomineert de vier wethouders van Boxtel, als ook gemeentesecretaris Jan Fraanje.

Meer weten over ALS? Kijk op www.als.nl en doneer.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Filipe Beleef Boxtel Elan Bikes support Café zaal Kloosterzicht Alfa Podium Boxtel Olieenzo buisman optiek Huidtherapie Remax-optimus TopSlank Geerts advies Toverboom Doornmalen electro Geld en Makelaardij