17:56:28    zaterdag, 22 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 10 november 2011 09:53 uur, laatst gewijzigd op 13 november 2011 14:01 uur

IDOP voor Lennisheuvel

IDOP voor Lennisheuvel

Op de foto: Beeld van de dorpskern van Lennisheuvel. De inwoners zien hier graag een multifunctioneel dorpscentrum. (Foto: Albert Stolwijk).

De Commissie Ruimtelijke Ordening Lennisheuvel (CROL) en Stichting Rond Kerk en Orion zijn weer een stap dichter bij de ontwikkeling van een integraal dorpsontwikkelingsplan (IDOP) voor Lennisheuvel.

Nadat in juni een eerste brainstormavond werd gehouden met inwoners van het kerkdorp, werd in oktober een tweede avond gehouden waarin werd gesproken over de toekomst van Lennisheuvel én de wensen die bewoners hebben. De wensen zijn ondergebracht in een viertal hoofdgroepen: groen en infrastructuur, multifunctioneel dorpscentrum, toerisme en recreatie en bouwen en wonen. Zo is er onder de inwoners behoefte aan gedoseerde woningbouw. Ook wil het kerkdorp zich gaan profileren als poort van Het Groene Woud.

Daarnaast maken de inwoners zich hard voor de verbetering van de infrastructuur en groenvoorziening in het kerkdorp. Zo ziet de bevolking graag dat Lennisheuvel vanaf rotonde Boseind een mooiere entree krijgt. Ook zou op sommige plaatsen de beplanting moeten worden aangepast.  Een multifunctioneel dorpscentrum is één van de meest essentiële wensen van de inwoners van Lennisheuvel.

De komende tijd voert de CROL overleg met de gemeente Boxtel om gezamenlijk tot een plan van aanpak te komen.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Olieenzo Geld en Makelaardij TopSlank Huidtherapie Filipe buisman optiek Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom Remax-optimus Beleef Boxtel Geerts advies Modecentrum Frans Theelen