10:15:37    woensdag, 26 februari 2020
brabants centrum logo
Maandag, 09 september 2013 17:17 uur, laatst gewijzigd op 09 september 2013 17:23 uur

ID-hoesje tegen identiteitsfraude

ID-hoesje tegen identiteitsfraude

Op de foto: Voorbeeld van een ID-cover, die onnodige verspreiding van persoonsgegevens tegengaat.

Burgemeester Mark Buijs van Boxtel heeft maandagmiddag in de raadzaal van het gemeentehuis de eerste ID-cover uitgereikt aan voorzitter Gerrit van de Kamp van de politievakbond ACP. Het gaat om een hoesje voor identiteitsbewijzen dat onnodige verspreiding van persoonsgegevens tegengaat. Boxtel heeft als eerste gemeente de keuze gemaakt om de ID-cover standaard aan te bieden bij identiteitsbewijzen.

Het hoesje is onderdeel van het Respect Privacy Programma, dat is gestart door de Qiy Foundation van initiatiefnemer Marcel van Galen uit Boxtel. Qiy is een stichting zonder winstoogmerk die in Nederland gesteund wordt door bedrijven en (delen van) de overheid, waaronder de gemeente Boxtel en de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB).

Tijdens de uitreiking van de eerste ID-cover in de raadzaal waren vertegenwoordigers aanwezig van publieke en private organisaties, waaronder de NVVB en de ANWB. Oplossingen zijn uitermate welkom omdat identiteitsfraude de snelst groeiende vorm van criminaliteit is. Deze vorm van fraude is in vijf jaar tijd verdubbeld.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Podium Boxtel Filipe Huidtherapie Doornmalen electro Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel EmielTechniek Remax-optimus Toverboom Café zaal Kloosterzicht TopSlank Geld en Makelaardij