03:17:08    dinsdag, 25 februari 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 17 augustus 2011 16:45 uur, laatst gewijzigd op 18 augustus 2011 14:40 uur

Hutten bouwen: leuk tijdverdrijf

Hutten bouwen: leuk tijdverdrijf

Op de foto: De groep van Abel Jeurissen in Liempde wilde zo min mogelijk begeleiding bij het maken van een kasteel. (Foto: Albert Stolwijk).

De laatste week van de zomervakantie stond als vanouds in het teken van bouwdorpen. In Esch, Liempde en Lennisheuvel gingen kinderen deze week aan de slag met het bouwen van hutten. Elke kindervakantieweek had een eigen thema en zo kon het ineens gebeuren dat bezoekers oog in oog stonden met een indiaan, cowboy of boer of ineens deel uitmaakten van een tekenfilm.

De kindervakantieweek in Liempde ging dinsdag feestelijk van start. De bouwwerken stonden in het teken van cowboys en indianen. Ook waren er uiteenlopende spelletjes en konden de 268 deelnemers knutselen en poncho’s maken.

Eigentijdse tekenfilms, dat was het thema in Lennisheuvel. De 124 deelnemers maakten woensdag en donderdag hutten geïnspireerd op Finding Nemo, Happy Feet en Ratatouille. Noor Baaijens maakte met haar groep een grote boom: de woning van Shrek en zijn vrouw Fiona. ,,Vandaar dat we veel groene verf hebben gebruikt. Het idee hebben we helemaal zelf bedacht, maar het is wel lastig”, aldus Noor.

Het terrein aan de Venakkers in Esch was maandag, dinsdag en woensdag omgetoverd tot één grote boerderij. Daarnaast was er een caravan met het opschrift ’All you need is love’. Hier konden verliefde stelletjes met elkaar daten en in alle rust een gesprek aanknopen.

In Boxtel werd het kindervakantiewerk voor het derde jaar op rij afgelast. De Stichting Brede Scholen Boxtel kreeg slechts 48 aanmeldingen; te weinig oordeelde de organisatie.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Geld en Makelaardij Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank EmielTechniek Podium Boxtel Geerts advies Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Filipe Beleef Boxtel Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen