14:17:18    maandag, 01 juni 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 01 januari 2013 23:55 uur, laatst gewijzigd op 04 januari 2013 11:21 uur

Huldiging Mighty Mike op Markt

Huldiging Mighty Mike op Markt

Het gemeentebestuur van Boxtel huldigt darter Michael van Gerwen zaterdag 5 januari op de Markt. Iedereen is welkom om 16.30 uur. De huldiging volgt na de verloren WK-finale tegen Phil Taylor, dinsdag in Londen. Op de Markt geldt zaterdag 5 januari vanaf 12.00 uur een wegsleepregeling.

Eerder maakte de gemeente Boxtel bekend dat de Markt vanaf vrijdagochtend geheel autovrij zou zijn, het gemeentebestuur kwam hier na overleg met diverse ondernemers op terug. Zaterdag geldt een wegsleepregeling op het plein, middels verkeersborden wordt deze regeling kenbaar gemaakt.

De Boxtelse kroegen zaten op Nieuwjaarsavond vol en ook via Twitter moedigden duizenden mensen Michael van Gerwen aan tijdens de finale van het WK darts. Het mocht echter niet baten. De Boxtelse darter liep dinsdagavond snel uit naar een 4-2 voorsprong, maar tegenstander Phil Taylor kwam sterk terug en won vijf sets op rij. Hij werd in Londen voor de zestiende keer wereldkampioen.

Van Gerwen leidde in de finale al snel met 2-0 in sets. Phil Taylor liet daarna zien dat hij niet zomaar vijftien keer wereldkampioen is geworden. Hij kwam terug tot 2-2 en had zelfs kans om op voorsprong te komen, maar door slordigheden en goede finishes van Van Gerwen werd het 3-2 in het voordeel van de darter uit Boxtel.

De Boxtelaar liep uit naar 4-2 en had zelfs kansen om op een 5-2 voorsprong te komen, maar Taylor pakte de zevende set. De Engelsman kwam in zijn ritme; hij won drie sets op rij en leidde op dat moment met 6-4. In de twaalfde set werd het nog even spannend. De Engelsman miste zijn finish in de tweede leg, waardoor Van Gerwen nog kon terugkomen in de wedstrijd. Hij miste echter de dubbel, waardoor Taylor de wedstrijd afmaakte.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Remax-optimus Filipe EmielTechniek Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Beleef Boxtel Alfa Meubelmakerijdenberg Toverboom Podium Boxtel TopSlank Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht buisman optiek