13:45:07    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 11 maart 2014 17:49 uur, laatst gewijzigd op 11 maart 2014 17:51 uur

Hooglander geboren in Dommeldal

Hooglander geboren in Dommeldal

In het Dommeldal nabij de Boxtelse wijk Munsel/Selissen is dinsdagmiddag rond vijf uur een Schotse hooglander geboren. Het kalfje werd opgemerkt door enkele omstanders en de beheerders van het natuurgebied.

Momenteel grazen er drie volwassen Schotse hooglanders in het Dommeldal. Ze kunnen de fiets- en voetgangersbrug in het Weikespad makkelijk passeren via een onderdoorgang. Vermoedelijk is de andere koe ook drachtig.

In de toekomst hopen de beheerders meer ruimte te kunnen geven aan de Schotse hooglanders. Brug 't Schipke is daarvoor geschikt. Uiteindelijk moeten de runderen tot aan het Liduina-ziekenhuis kunnen grazen en dus ook de Dommelburg in de Achterberghstraat kunnen passeren.

De Schotse hooglanders in het Dommeldal hebben elk jaar gezinsuitbreiding. De dieren trekken dan veel bekijks. De beheerders waarschuwen om ze met rust te laten en beslist niet over de schrikdraad te klimmen. (Foto: Marc Cleutjens).

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Filipe Alfa Olieenzo TopSlank Geld en Makelaardij EmielTechniek Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Geerts advies Toverboom Beleef Boxtel Podium Boxtel