12:56:22    woensdag, 15 juli 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 21 juni 2014 16:42 uur, laatst gewijzigd op 21 juni 2014 16:47 uur

Hondenverkiezing in Boxtel-Oost

Hondenverkiezing in Boxtel-Oost

Op de foto: Kinderen doen enthousiast mee aan de spelletjes die bij de Kinderboerderij zijn uitgezet voor honden. (Foto: Marc Cleutjens).

Bij de Kinderboerderij aan het Apollopad in Boxtel is zaterdag een hondenverkiezing gehouden.Een jonge jury koos de mooiste hond van Boxtel-Oost. Een klein dozijn baasjes deed met een hond mee aan de verkiezing.

Volgens activiteitencoördinator Pauline van den Braak van de Kinderboerderij is het bijzonder dat de poorten van de populaire voorziening aan het Apollopad ook open gaan voor honden. In het verleden werden honden niet snel toegelaten omdat ze hinder kunnen veroorzaken voor andere dieren.

,,Er wonen echter veel mensen met honden in de wijk, die we graag willen verwelkomen. Daarom laten we ze in de toekomst wel toe op een deel van ons terrein", vertelt Van den Braak. ,,Zolang honden zijn aangelijnd, is er geen risico dat onze andere dieren er last van hebben."

Tijdens de hondenmiddag werden allerlei extra activiteiten gehouden. Zo was er een demonstratie van de Hondenacademie en was dierenspeciaalzaak Dobey uit winkelcentrum Oosterhof aanwezig met een informatiestand. Dobey stelde ook de prijsjes voor de verkiezing beschikbaar. Ineke Platel vertelde over hulphond Lotje.

De uitslag van de verkiezing wordt later bekendgemaakt.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Elan Bikes support Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij buisman optiek Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Alfa Filipe Toverboom Olieenzo TopSlank Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Doornmalen electro EmielTechniek