03:35:26    donderdag, 20 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 16 april 2011 10:20 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2011 10:29 uur

’Hondentoilet voor de deur: verfoeilijk’

’Hondentoilet voor de deur: verfoeilijk’

Op de foto: ,,En daar iets verderop heeft de gemeente nóg een hondentoilet gemaakt”. Ted Prinsen (rechts), zijn vader Theo (nog net zichtbaar) en de buurtbewoners Jeanne Grilis en Harrie van Haaren (links) staan bij de nieuwe voorziening op de hoek Keefheuvel-Smidsep

,,Je zult maar als oudere aan een rustiek gelegen parkje wonen, midden in het zo gekoesterde dorpscentrum van Liempde en dan plotsklaps worden geconfronteerd met een hondentoilet met een afmeting van tien bij tien meter. En dat op amper vijf meter afstand van de voordeur van je seniorenwoning.” Bewoner Theo Prinsen van De Knolschans in Liempde is zó geschrokken en verbaasd over de plaatsing van een hondentoilet op de hoek Keefheuvel-Smidsepad, dat hij de gemeente Boxtel een brandbrief schreef.

Niet alleen Prinsen, maar ook zijn zoon Ted, die deze week een gesprek had over de kwestie met wethouder Willie van de Langenberg en het hoofd van de afdeling Openbare Werken Frits Fastenau, en verschillende buurtbewoners zitten in hun maag met de nieuwe voorziening. ,,Vorige week maandag, dinsdag en woensdag is het hondentoilet hier geplaatst.

Op maandag kreeg ik een brief van de gemeente hierover, terwijl op dat moment de eerste palen al in de grond geslagen waren. Het voelde als een overval”, aldus Harrie van Haaren die aan het park woont, op een aantal meters afstand van het hondentoilet. Ook bewoonster Jeanne Grilis, die aan de andere kant van het park aan de Keefheuvel woont, is verbolgen over de situatie. ,,Ik vind het gewoon verschrikkelijk. Alsof ze een schijthuis in de woonkamer neerzetten.”

TWEEDE TOILET

Prinsen beschrijft in de brief dat zijn verwondering vorige week alleen maar groter werd toen bleek dat op een afstand van ongeveer vijftig meter op de hoek Smidsepad-Den Achterhof, onmiddellijk grenzend aan een kinderspeeltuin, nóg een hondentoilet werd aangelegd. ,,Vanaf dit punt kom je na ongeveer 75 meter uit bij een hondenuitlaatzone. En dat alles in een landelijk dorp als Liempde waar op een loopafstand van slechts enkele minuten volop gelegenheid is om een hond uit te laten tussen de akkers. Liempde is niet te vergelijken met Boxtel met zijn vele hoogbouw en grote wijken.”

Prinsen geeft aan dat niet alleen hij en de omwonenden, maar ook veel andere buurtbewoners hoogst ongelukkig zijn met de nieuwe situatie. Zij overwegen om gezamenlijk actie te ondernemen richting de gemeente, bijvoorbeeld door een brief of handtekeningen te verzamelen. Prinsen heeft inmiddels onder meer het bestuur en de directie van basisschool De Oversteek, de dorpsraad en Stichting Goed Wonen Liempde ingelicht over de situatie. ,,De kwestie staat op de agenda bij de komende vergadering van de dorpsraad”, geeft hij aan.

Lees meer in de papieren editie van Brabants Centrum van 10 maart

Auteur: STEFAN LATIJNHOUWERS

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Beleef Boxtel EmielTechniek buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Doornmalen electro Huidtherapie Toverboom Olieenzo TopSlank