10:17:12    zondag, 07 juni 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 27 mei 2014 19:57 uur, laatst gewijzigd op 27 mei 2014 20:03 uur

Hokjesgeest verdrijven uit raadhuis

Hokjesgeest verdrijven uit raadhuis

Op de foto: De kantoorvleugel van het Boxtelse gemeentehuis gaat komend jaar flink op de schop. Het 'ontschotten' is symbolisch gestart door een gat in een van de tussenwandjes te slaan. (Foto: Peter de Koning).

In afwachting van een grootscheepse verbouwing van het Boxtelse gemeentehuis die over anderhalve week start, hebben burgemeester Mark Buijs en gemeentesecretaris Jan Fraanje dinsdagmiddag symbolisch het eerste sloopwerk verricht. Met een moker werd een gat in een tussenwandje geslagen.

De hokjesgeest in het gemeentehuis moet letterlijk en figuurlijk plaatsmaken voor een integrale behandeling van vragen door burgers en ondernemers. 'Ontschotten' noemt burgemeester Mark Buijs dat. De aparte kamertjes in de dertig jaar oude kantoorvleugel maken plaats voor grote gemeenschappelijke ruimten met zogeheten flexplekken. In het zogeheten 'Nieuwe Werken' hebben ambtenaren straks niet meer een eigen bureau, maar kunnen zij met digitale hulpmiddelen kiezen uit locaties met verschillende uitstralingen en functies.

De verbouwing omvat de begane grond en eerste verdieping en moet in april 2015 zijn afgerond, vertelde projectleider Frits Fastenau dinsdag. De bovenste verdieping komt leeg te staan en is te huur door andere instellingen. De gemeenteraad heeft 2,4 miljoen euro uitgetrokken voor de operatie. De bestuursvleugel en het oude raadhuis blijven ongewijzigd.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom Filipe Alfa Café zaal Kloosterzicht TopSlank Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support Podium Boxtel Beleef Boxtel Olieenzo EmielTechniek Huidtherapie Doornmalen electro Remax-optimus Geerts advies