23:07:43    zaterdag, 30 mei 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 06 oktober 2011 21:54 uur, laatst gewijzigd op 06 oktober 2011 21:56 uur

’Hobbendonken weer in de lift’

’Hobbendonken weer in de lift’

Op de foto: De leerlingen van De Hobbendonken maken samen het getal 40. (Foto: Albert Stolwijk).

Het gaat goed met De Hobbendonken. De oudste basisschool in Boxtel-Oost - officieel geopend in oktober 1971 - ziet het aantal leerlingen de komende jaren flink toenemen en directeur Henk Verhoeven is blij dat de blik eindelijk weer op de toekomst gericht kan worden. ,,De discussie over de scholencarrousel hebben we achter ons gelaten. Er is duidelijkheid over onze toekomstige plek in de wijk, de verhuizing naar De Wilgenbroek is een geweldige uitdaging.”

Directeur Verhoeven zit bijna letterlijk in de schaduw van Het Princenhof, het appartementencomplex dat vlak naast de school wordt gerealiseerd. Vanuit zijn werkkamer is te zien hoe op amper tien meter afstand 98 appartementen worden opgetrokken en wordt duidelijk dat de dagen van de basisschool op deze locatie zijn geteld. ,,Wanneer we gaan verhuizen is nog niet bekend, omdat eerst De Maremak naar haar nieuwe school bij De Beemden gaat.”

Verhoeven geeft aan dat daarna De Wilgenbroek op de schop gaat om onderdak te kunnen bieden aan De Hobbendonken. ,,Natuurlijk nemen we met gemengde gevoelens afscheid van ons gebouw, waar we veertig jaar goed onderwijs hebben kunnen bieden. Maar verhuizen betekent nieuwe kansen grijpen. We gaan alleen maar voor goede dingen in De Wilgenbroek. Met de gymzaal, de speelzalen en een grote centrale hal kunnen we ook daar vast prima uit de voeten.”

Lees alles over de jarige Hobbendonken in Brabants Centrum van donderdag 6 oktober. Aanmelden voor de reunie? Dat kan nog steeds via www.hobbendonken.nl

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Beleef Boxtel Elan Bikes support EmielTechniek Geerts advies Alfa TopSlank buisman optiek Doornmalen electro Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Podium Boxtel Olieenzo Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen