13:26:59    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 25 mei 2011 16:37 uur, laatst gewijzigd op 25 mei 2011 17:19 uur

Historische rassen in 'Belle-Fleur'

Historische rassen in \'Belle-Fleur\'

Op de foto: Jan en Jeanne Zandbergen, hier poserend in hun hoogstamboomgaard aan de Hoevedreef in Liempde, ontvingen vorig jaar voor het kweken van biologische hoogstamfruitbomen een Groene Handdruk. (Foto: Albert Stolwijk).

Als Jan en Jeanne Zandbergen eenmaal beginnen te vertellen over hun hoogstamboomgaard ’Fruithof Belle-Fleur’ met historische rassen aan de Hoevedreef in Liempde, zijn ze niet meer te stoppen. Ze willen hun kennis van de materie graag delen met andere mensen, van scholieren tot ouderen. De open dag op zondag 29 mei van 10.00 tot 16.00 uur biedt het echtpaar een mooie kans om aan het publiek uit te leggen waar hun enthousiasme en gedrevenheid vandaan komt.

De bezoekers kunnen zondag zien en horen wat het echtpaar, dat sinds ruim twee jaar aan de Hoevedreef woont, heeft bewogen om een hoogstamboomgaard aan te leggen tussen de bolle akkers, nabij de duiventoren en de Dommel in het prachtige landschap van de buurtschap Kasteren.

Het echtpaar houdt voor het eerst een open dag, waarbij het publiek rondgeleid wordt door de hoogstamboomgaard. In de gaard staat een groot aantal historische appel-, peren- en pruimenrassen, waaronder het Zijdehemdje en de Bellefleur. Zandbergen: ,,Er zijn soorten bij die al driehonderd tot vierhonderd jaar bekend zijn. Wij vinden het belangrijk om deze voor het nageslacht te behouden en daarom hebben we ze in een soort genenbank bij elkaar gebracht.”

Mensen die zondag 29 mei de open dag bij Fruithof Belle-Fleur aan de Hoevedreef 8 in Liempde willen bezoeken, worden vanwege de beperkte parkeermogelijkheden dringend verzocht om met de fiets of te voet te komen.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Podium Boxtel Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Olieenzo TopSlank Toverboom buisman optiek Filipe