18:47:48    maandag, 24 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 16 april 2011 10:17 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2011 10:19 uur

’Het mag piepen, kraken en wringen’

’Het mag piepen, kraken en wringen’

Op de foto: Michel Geelen is de oprichter en belangrijkste muzikant van het Galactic Lo-Fi Orchestra. (Foto: Albert Stolwijk).

Er zit muziek in de regio Boxtel! Wekelijks repeteren veel bandjes in Boxtel en omgeving. Van snerpende gitaarsolo’s tot skamuziek. In deze rubriek laat Brabants Centrum zien wat er lokaal op muzikaal gebied leeft. In het vijfde deel: The Galactic Lo-Fi Orchestra. Alle nummers zijn geschreven en per instrument opgenomen door Michel Geelen. Op het podium vertolkt hij samen met Adrie Kauwenberg (bas, zang), Roelof van Driel (drum) en Harald van Lieshout (toetsenist) zijn muziek.

Vijfentwintig jaar lang raasde de trein maar door. Lowlands, Noorderslag, clips op MTV, noem maar op. Telkens in een andere band, altijd actief. ,,Ze noemen me wel een muzikale ADHD’er”, zegt Michel. Toch kwam er een periode van rust. Een verhuizing naar Boxtel, de verbouwing van een huis en de komst van zijn dochter. Maar het ging weer kriebelen. ,,Muziek is voor mij het kanaliseren van onrust.”

Maar, zin in het ’oude’ leven had hij niet meer. ,,Uiteindelijk is het een ’saai’ bestaan. Telkens het hele land door voor een optreden, midden in de nacht wachten, discussies over de muziek. Ik had dat wel een beetje gehad. Ik heb dat ook 25 jaar lang zonder pauze gedaan.” De oplossing? Michel neemt zijn muziek nu alleen op. Drums, gitaar, toetsen, zang, hij doet het allemaal zelf. ,,Ik vind het allemaal leuk, heb in bandjes ook altijd verschillende instrumenten gespeeld. Ik ben geen supergitarist of superdrummer, het is meer een uiting van creativiteit. Soms denk ik: Ik zou ook een boek willen schrijven. Muziek is voor mij een middel om iets creatiefs te doen.”

,,Het mag piepen, kraken en wringen”, stelt Michel. Zijn muziek is Lo-Fi, het tegenovergestelde van Hi-Fi. ,,Oldschool, analoog. Ik heb niet zoveel met de pc. Mijn nummers zijn meestal up tempo en vervreemdend, dat lees ik in recensies. Ik schrijf heel de dag door teksten in een boekje en gooi die dan allemaal door elkaar. Tegenwoordig wordt alles in formats gegoten. Ik maak dan wel muziek, maar ik heb geen radio in huis. Luister nog altijd elpees.”

Benieuwd naar het geluid? Check de volgende link: www.myspace.com/thegalacticlofiorchestra.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 10 maart.

Auteur: ROMY VAN DER SANDE

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Modecentrum Frans Theelen Filipe Meubelmakerijdenberg Remax-optimus Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek Olieenzo Toverboom Beleef Boxtel TopSlank Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie